WhatsApp, één van de meest gebruikte apps ter wereld en hoogstwaarschijnlijk ook een app die dagelijks ook door jou gebruikt wordt. Deze app is niet enkel handig om met vrienden te communiceren, ook in de bedrijfswereld wordt steeds meer naar deze app gekeken als communicatiemiddel.

Wat zijn de voordelen van WhatsApp?

  • Zéér snelle responstijd;
  • Enorm gemakkelijk om multimedia te versturen en ontvangen;
  • One to one communiceren;
  • In groep communiceren.

Niet vermeld in bovenstaand lijstje maar wat ook wel handig is, is het feit dat je snel kan zien of iemand jouw bericht wel of niet gelezen heeft. Als ontvanger is het dus moeilijker om een bericht te negeren :).

Wat zijn de nadelen van WhatsApp?

Op dit moment zijn er eigenlijk geen nadelen verbonden aan WhatsApp! Tenzij jij misschien eentje weet?

Natuurlijk bestaat het gevaar wel dat er binnenkort ook geadverteerd gaat worden binnen WhatsApp. Gezien WhatsApp nu ook interessant is voor de bedrijfswereld, is de stap naar het adverteren niet meer veraf.

Zo zal je net zoals bij Facebook op regelmatige basis advertenties van business accounts zien opduiken tussen je gewone berichten.

Afwachten dus…

Is jouw bedrijf klaar om WhatsApp te gebruiken?

Onderschat natuurlijk niet de impact die het gebruik van WhatsApp kan hebben op jouw bedrijf. Gezien dit een veel gebruikt kanaal is om te communiceren kan de instroom van vragen op korte tijd enorm groot worden. Niet enkel extern maar ook intern!

Bedenk dus een plan van aanpak dat moet helpen om alles goed te stroomlijnen. De interne communicatie gaat natuurlijk op een andere manier verlopen als de communicatie met klanten maar maak duidelijke afspraken alvorens WhatsApp als communicatiemiddel in gebruik te nemen.

Let hierbij zeker ook op de GDPR wetgeving die in mei 2018 een pak strenger zal worden. Zorg er met andere woorden voor dat de privacy van anderen gegarandeerd blijft.

Vragen over het gebruik van WhatsApp of de GPDR wetgeving? Let me know!