Veel mensen denken dat op een homepage ALLES maar dan ook echt ALLES moet staan. Ze hopen er hiermee voor te zorgen dat de bezoeker zeker niets mist. Het tegendeel is echter waar, door voor chaos te zorgen op je homepage, ga je veel bezoekers verliezen.

Bezoekers verliezen niet graag het overzicht en dus is het van belang dat je homepage (meestal de eerste pagina die iemand ziet) overzichtelijk is en een aantal belangrijke elementen bevat.

Ontdek hier welke elementen ervoor zorgen dat bezoekers blijven plakken op jouw website:

Titel

Via de titel op de homepage moet het voor de bezoeker direct duidelijk zijn wat jij voor hem/haar kunt betekenen. Simpel en duidelijk, dat zijn de twee belangrijkste kenmerken van een goede titel.

In dit voorbeeld zie je een overtuigende titel en bovendien is het dankzij het visuele menu meteen duidelijk wat dit bedrijf doet.

Homepage titel

Voordelen voor de bezoeker

Voordelen! Iedereen wil weten wat de voordelen voor zichzelf zijn. Welk voordeel heeft het als iemand een product bestelt op jouw website of gebruik maakt van een dienst van jouw bedrijf?

Geef dus duidelijk aan wat de voordelen zijn voor de bezoeker wanneer deze met jou in zee gaat.

Coolblue focust hier ook heel erg op zoals je kan zien in het onderstaande voorbeeld.

Homepage voordelen

Call to actions

Zet minsten één opvallende CTA op jouw homepage. Je wil tenslotte zo snel mogelijk gegevens verzamelen van de bezoeker. Laat de bezoeker doorklikken naar een interessante pagina waar hij/zij een e-mailadres moet achterlaten zodat je met e-mailmarketing kunt starten.

Probeer zoveel mogelijk bezoekers van jouw website om te zetten naar leads zodat je van deze leads in een later stadium klanten kunt maken.

Op een simpele manier verzamelt Netflix via zijn homepage elke dag duizenden leads door een opvallende CTA te plaatsen, zie het onderstaande voorbeeld. Je kan één maand gratis kijken (als lead) en nadien ben je verplicht om maandelijks te betalen aan Netflix om gebruik te maken van hun diensten (als klant).

Homepage CTA

Kenmerken

Wanneer je een product verkoopt of een dienst aanbiedt, moet je de belangrijkste kenmerken in de kijker zetten. Probeer net die kenmerken in de kijker te zetten die jouw product of dienst onderscheiden van de concurrenten.

Wanneer Bose spreekt over hoofdtelefoons, zetten zij vooral het draadloze aspect in de kijker. Zie het onderstaande voorbeeld.

Homepage kenmerken

Getuigenissen

Wanneer mensen op het punt staan om iets te kopen, hebben ze vaak nog een laatste duwtje in de rug nodig. Dit kan je hen geven door getuigenissen op jouw homepage te plaatsen.

Toon getuigenissen van tevreden klanten, vermeld indien mogelijk hun naam zodat je overtuigend overkomt. Op deze manier zullen bezoekers je product al positief beoordelen zonder dat ze het zelf hebben kunnen testen.

Carios, een kleine thuisverplegingsdienst uit Opglabbeek vermeld ook enkele getuigenissen op haar homepage, zie voorbeeld.

Carios getuigenissen

Afbeelding

Bezoekers vragen zich vaak af wie er nu achter een website zit. Wie zorgt ervoor dat die producten verkocht worden of bepaalde diensten aangeboden worden. Toon daarom een foto van de oprichter(s) van het bedrijf!

Je zal met deze foto niet alleen de aandacht trekken, je wint op deze manier ook het vertrouwen van de bezoekers.

CLB Group neemt de proef op de som door afbeeldingen van medewerkers te tonen zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien. Op die manier proberen zij direct een band te creëren met hun bezoekers.

Homepage afbeelding

Lead Magnet (optie)

Naast de CTA’s kan je er ook voor kiezen om een extra lead magnet op jouw website te tonen. Een lead magnet is simpelweg een pop-up die je op bepaalde plaatsen op jouw website toont.

Via deze lead magnet wil je zoveel mogelijk e-mailadressen verzamelen. En dit kan je natuurlijk alleen doen wanneer je de bezoekers in ruil voor hun e-mailadres iets waardevol in de plaats aanbiedt. Denk aan een whitepaper met tips, een uitgebreide manual, …

Wil je hier graag meer info over? Contacteer mij dan door hier te klikken.

Greenforce toont continu een soort van ‘pop-up’ op hun website waarmee dat ze e-mailadressen willen verzamelen in ruil voor een inspiratiecatalogus. Zie het voorbeeld.

Homepage lead magnet

Conclusie

Maak je homepage niet te druk. Zorg ervoor dat je de bovenstaande elementen een plaats geeft op jouw homepage, op die manier ga je tegemoet komen aan de verwachtingen van de bezoekers.

Veel succes!