Hoog scoren in Google met jouw website. Voor velen een utopie voor anderen een leuke opdracht! De score van een website hangt af van tal van factoren. Sommige daarvan heb je zelf in de hand, voor andere factoren ben je dan weer afhankelijk van je webbouwer.

Deze blogpost gaat jou meer tips geven over de factoren die je zelf in de hand hebt! Door gebruik te maken van enkele tools, ga je met zekerheid betere content kunnen creëren die voor die hoge SEO score zorgt.

De zoekwoordplanner

Het vinden van de juiste zoekwoorden is niet altijd gemakkelijk. Vaak wil je op zoveel mogelijk zoekwoorden hoog scoren. Maar dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Groot bereik
  • Meer kans om hoog te scoren in Google

Nadelen:

  • Doelpubliek niet altijd even interessant
  • Optimaliseren is moeilijker

Om de zoektocht naar de juiste zoekwoorden vlotter te laten verlopen, kan je gebruik maken van de zoekwoordplanner van Google. Deze zoekwoordplanner geeft weer welke zoekwoorden goed scoren in advertenties. Wanneer je deze zoekwoorden ook gaat gebruiken op jouw website, dan ga je automatisch op een organische (gratis) manier ook hoger scoren in Google.

Bovendien ga je via deze tool snel ontdekken welke (relevante) woorden ook nog interessant zijn voor jouw bezoekers. Het brede doelpubliek zal bijvoorbeeld niet zoeken naar ‘Google zoekwoordplanner’, maar kan wel geïnteresseerd zijn in ‘Hoger scoren in Google, tool’.

Met deze tool kom je hier dus achter: https://adwords.google.com/KeywordPlanner

Zoekwoordplanner

SEOBook

Om hoog te scoren op een bepaald zoekwoord, moet je dit dus verschillende malen herhalen op de verschillende pagina’s van jouw website. Maar hoe weet je nu of jouw gekozen zoekwoorden genoeg vermeld worden?

Want let op! Google houdt er niet van als je overdrijft met het vermelden van zoekwoorden. Een gezond evenwicht tussen een goed leesbare tekst en het vermelden van zoekwoorden is dus uiterst belangrijk.

Gebruik SEOBook om dit te meten: http://tools.seobook.com/general/keyword-density/

Door de url van jouw website in te voeren, html code te plakken of een platte tekst in te geven, kan je nagaan welke woorden hoe vaak voorkomen op de desbetreffende pagina(‘s).

Niet overtuigd?

Ontdek hier welke andere SEO tools zeker ook de moeite waard zijn om te proberen: https://www.authorityhacker.com/best-keyword-research-tools/

Wat is een goed en wat is een slecht percentage?

Hier bestaat geen algemene regel voor. Je kan best wel rekening houden met de onderstaande tip!

De belangrijkste zoekwoorden hebben idealiter een frequentie van 1-3%. Dit wil zeggen dat het zoekwoord 1 tot 3 keer per 100 woorden vermeld wordt. Wanneer je het zoekwoord meer gaat vermelden, gaat Google hierover vallen en jouw website straffen in plaats van belonen.

De informatie die je uit SEOBook haalt, is in het kader van SEO zeer handig om een tekst meer te optimaliseren of juist om overoptimalisatie te voorkomen. Aan de hand van de statistieken die je te zien krijgt, kan je bepaalde zoekwoorden weghalen of vervangen door synoniemen. Op die manier ga je jouw bereik ook op een ‘gezonde’ manier kunnen vergroten!

 

SEO Book

Conclusie

Maak dus werk van het schrijven van goede teksten! Niet enkel de tools die je hier terug vindt in deze blogpost gaan je helpen om jouw doel te bereiken. Zoek online verder en gebruik zoveel mogelijk andere hulpmiddelen of tools.

Indien je graag meer te weten wil komen over het gebruik van deze tools of wanneer je nog andere tools wil ontdekken, aarzel niet en contacteer mij. Ik help jou verder!