Als je veel bezig bent met Google AdWords dan zal je wel weten dat je jouw advertenties via een hele resem extra extensies kunt uitbreiden. Zo kan je onder jouw advertentie het telefoonnummer tonen, recensies van klanten weergeven, de locatie van jouw zaak toevoegen, … noem maar op.

Google gaat hier nu nog verder in en geeft jou via de nieuwe prijsextensies de mogelijkheid om de prijzen van jouw producten of diensten op een overzichtelijke manier te tonen.

Hoe werken de advertentie-extensies?

Indien je nog nooit hebt gehoord van advertentie-extensies, zal ik je op weg helpen met deze handige video. Via deze video krijg je alle nodige uitleg en zal het gebruik van advertentie-extensies duidelijk worden voor jou!

Hoe zien prijsextensies eruit?

De prijsextensies worden door meerdere regels toegevoegd. Je hebt zelfs de mogelijkheid om jouw producten en/of diensten kort te omschrijven.

De volgende velden zijn hierbij belangrijk:

  • Type product of dienst
  • Omschrijving van product of dienst
  • Prijs van product of dienst
  • Link naar relevante landingspagina

In werkelijkheid ziet er dit als volgt uit:

AdWords_Prijsextensies

 

Prijzen toevoegen via AdWords

De prijsextensies kan je net zoals de bestaande extensies toevoegen aan een AdWords account maar ook aan specifieke campagnes of advertentiegroepen.

Volg even mee om te ontdekken welke info je moet achterlaten om een goede prijsextensie toe te voegen.

Taal

Op dit moment is enkel ‘Engels’ beschikbaar om de prijsextensies weer te geven. In de toekomst gaan hier echter meerdere opties bijkomen.

Prijsextensie_Taal

Type

Bij elke prijsextensie moet je ook aangeven om welk type het gaat, je hebt hierbij de keuze uit 9 verschillende types.

Prijsextensie_Type

Valuta

Kies vervolgens de gewenste valuta die bij jouw prijs vermeld moet staan.

Prijsextensie_Valuta

Prijsbepaler

Via de prijsbepaler kan je prijzen instellen per eenheid, maar ook per uur, dag, week, maand of jaar. Voor veel bedrijven enorm handig om te gebruiken!

Prijsextensie_Prijsbepaler

Beschrijvingen

Tenslotte kan je hier de beschrijvingen van de producten of diensten toevoegen en moet je hier linken naar jouw website. Denk hierbij vooral ook aan een geschikte landingspagina die voor veel conversies moet zorgen!

Prijsextensie_Beschrijving
Uiteindelijk zullen de prijsextensies er als volgt uitzien, waarbij de titel (klikbare blauwe tekst) uit maximaal 25 tekens mag bestaan en de omschrijving ook een limiet heeft van 25 tekens. Je moet minstens drie items ingeven alvorens deze door Google worden goedgekeurd als prijsextensie. Bovendien mag je maximaal dan ook maar 8 items toevoegen aan één prijsextensie.
Prijsextensie_Voorbeeld

Je moet de beste zijn op mobiel!

Door het feit dat Google deze prijsextensies alleen toont op mobiel voor advertenties die op de eerste plaats staan, zal dit een enorme concurrentiestrijd (als die er al niet was) veroorzaken bij de bedrijven.

Als adverteerder ga je er natuurlijk alles aan doen om op die eerste plaats te staan!

Eerder dit jaar besliste Google al om de zoekadvertenties in de rechterbalk te verwijderen op desktop versies. Door deze nieuwe mogelijkheid aan te bieden, zorgt Google er nu voor dat de concurrentiestrijd om de bovenste posities bij de mobiele weergave nog harder wordt!

Of deze prijsextensies in de toekomst ook naar desktop komen, is nog niet bekend! Afwachten dus.