Haal meer uit Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest en Instagram dankzij deze 7 tips. Tips die ervoor zorgen dat je op korte tijd meer rendement haalt uit deze verschillende social media platformen.

Mede dankzij het boek ‘The Art of Social Media’ van Guy Kawasaki en Peg Fitzpatrick heb ik veel kunnen leren over ‘do’s and dont’s’ op social media. Héél eenvoudige zaken die je op korte termijn kan aanpassen en waarvan je snel resultaat zult zien.

Let’s go:

1. Zorg voor een betrouwbare avatar

Je avatar of beter gezegd je profielfoto moet betrouwbaar zijn. Het eerste wat mensen doen wanneer ze je profiel bekijken, is je beoordelen… Zorg dus voor een waarheidsgetrouw beeld van je zelf en gebruik geen ‘stockphoto’ of ‘iphoto’ om de perfecte foto te vinden.

Jij bent waarschijnlijk niet perfect en dus moet je profielfoto ook niet te perfect zijn.

2. Vertel iets over jezelf

Nadat mensen je profielfoto hebben bekeken, gaan ze verder zoeken naar meer informatie over je leven. Vervolledig je profiel door je geboortedatum, woonplaats, … aan te vullen. Hoe meer informatie je over jezelf prijs geeft, hoe groter de kans dat mensen contact met je willen opnemen.

Natuurijk moet je profiel op Facebook of Twitter niet zo uitgebreid zijn als op LinkedIn maar probeer dit zo goed mogelijk te doen!

3. Voeg een foto of video toe aan iedere post

Verdubbel de interactie van posts door een foto of video toe te voegen aan je posts. Dit vraagt natuurlijk een kleine extra inspanning maar je zal hier ook veel voor in de plaats krijgen.

Posts die enkel en alleen tekst bevatten, vallen veel minder op in het nieuwsoverzicht en gaan dus met andere woorden niet voor het gewenste effect zorgen.

Tip: Je kan tot 4 foto’s toevoegen aan een tweet!

4. Wees baas over je camera

Deze tip sluit aan op tip nummer 3. Gebruik je camera op je smartphone. Deze is goed genoeg om kwalitatieve foto’s te maken. Koop dus geen professionele camera die je overal mee naartoe moet nemen. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik de camera die je altijd op zak hebt.

Hoe goede foto’s maken?

  • Kantel je foto horizontaal en maak foto’s die breed zijn
  • Zorg voor een goede belichting (geen overbelichting)
  • Breng je voorwerp/persoon scherp in beeld
  • Let op schuine lijnen! Probeer alles mooi te kadreren met rechte lijnen

5. Gebruik deze tools om tijd te winnen

Soms (als je druk bezig bent) heb je geen tijd om zaken te posten op Facebook of te tweeten op Twitter. Gebruik daarom de tools gelijk ‘Buffer’, ‘Hootsuite’ of ‘Sprout’ om deze posts al klaar te zetten en automatisch te laten posten of tweeten wanneer jij dat wil. Een handige tool die je toelaat om alles op voorhand te plannen.

6. Deel ten minste 1 post per dag

Wil je veel interactie? Wel dan moet je minstens 1 maal per dag iets posten. Dit zal zorgen voor meer visibiliteit, een sterkere relatie met je volgers en gewoonweg meer plezier! Probeer je hieraan te houden en je volgers zullen je dankbaar zijn!

Kies je ervoor om het te houden bij 1 post per dag. Zorg er dan voor dat deze post RAAK is. Breng iets plezierig, schokkend of interessant. Maak je er niet te gemakkelijk vanaf en probeer je volgers een meerwaarde te bieden met je post.

7. Blijf positief

Wanneer je veel interactie hebt met je volgers bestaat de kans dat er hier en daar ook eens een negatieve reactie tussen zit. Probeer hier goed mee om te gaan en negeer deze. Als je gaat reageren, kan dit zorgen voor nog meer negativisme.

Blijf positief en zorg voor interactie met mensen die het goed met je voor hebben!

Conclusie

Probeer deze tips toe te passen! Handige en simpele tips die het je gemakkelijk maken en zorgen voor meer resultaat.

Maak voor jezelf een doel en probeer hier naartoe te werken. Creëer een meerwaarde voor je volgers! Je mag nog zoveel posten als je wil, als de content niet interessant is, zal dit weinig tot geen resultaat opleveren.

Just do it!