In de VS kan je als social media influencer meer dan 100.000 dollar verdienen aan één promoted post! Maar kan dit in België ook? Hoeveel volgers heb je nodig om als influencer te leven van Facebook, Instagram of andere kanalen? Ontdek het hier!

De feiten in de VS

Youtube

Wanneer je in de VS tussen de 3 en 7 miljoen volgers hebt op Youtube dan kan je per ‘promoted video’ een mooi bedrag van 187.000 dollar verdienen.

Facebook

Bij Facebook is dit anders! Wanneer je daar een post plaatst en je beschikt ook over 3 tot 7 miljoen volgers, dan brengt dit ‘slechts’ een 90.000 dollar op.

Toch een groot verschil als je dit vergelijkt met Youtube.

Instagram

Bij Instagram, het andere kanaal van Facebook, kan je dan wel weer meer verdienen. Ben jij in de VS iemand met meer dan 7 miljoen volgers op Instagram, dan krijg je per post een 150.000 dollar betaald door adverteerders.

Kan dit in België ook?

België kan je natuurlijk niet vergelijken met de VS. In vergelijking met Amerika is België maar een peulschil op de wereldkaart en dus is het als influencer niet zo gemakkelijk om het aantal volgers snel te verhogen.

Bovendien is het gebruik van social media nog steeds niet volledig ingeburgerd in de bedrijfswereld. Bedrijven moeten op dat gebied nog vele stappen zetten om hetzelfde niveau te halen als in de VS.

Wat kan je in België dan wel verdienen?

Facebook

Voor een post op een Facebookaccount met 50.000 echte likes kan je tussen de 600 en 1.000 euro verdienen.

Instagram

In tegenstelling tot de VS, kan je in België met Instagram niet zoveel verdienen. Voor een post op een Instagramaccount met 50.000 volgers krijg je als influencer een bedrag tussen de 300 en 600 euro.

Twitter

Een Twitteraccount met 50.000 echte volgers kan per tweet ook een mooi bedrag tussen de 550 en 860 euro opleveren.

Snapchat

In België is Snapchat echter het kanaal dat je moet gebruiken wanneer je snel geld wil verdienen. Beschik jij over een account met 50.000 views, dan kan je in België voor een post een bedrag tussen de 1.250 en 2.000 euro verdienen.

Wat brengt de toekomst?

België doet het op gebied van influencer marketing minder goed dan de andere landen. Maar dit is geen ramp! Ook hier zijn we bezig met een inhaalbeweging. Deze markt zal de komende jaren snel groeien.

Wanneer je dus als influencer geld wil (gaan) verdienen, dan is het NU tijd om die volgers te verzamelen. In België bestaan er nog niet zoveel social media influencers die hun geld verdienen met enkel zaken te posten op Facebook, Instagram of Youtube. De concurrentie is dus klein.