Er bestaan verschillende technieken om een goede verkooptekst te schrijven. Veel bedrijven kennen deze technieken wel maar passen deze niet altijd op de juiste manier toe!

Ontdek in deze blogpost welke technieken je moet gebruiken om een tekst te schrijven die doet verkopen.

Aandacht trekken doe je zo!

Wanneer je wil verkopen, moet je eerst de nodige aandacht krijgen van het gewenste doelpubliek. Dit kan je doen via verschillende kanalen.

  • Schrijf interessante content op jouw website die zich organisch verspreidt
  • Adverteer jouw product of dienst via AdWords
  • Zet een social media campagne op die jouw bedrijf in de kijker zet

Facebook is een ideaal kanaal om te werken aan je naamsbekendheid. De kans dat je echt veel gaat verkopen via Facebook is echter klein. Wanneer je adverteert via AdWords is de kans op verkopen natuurlijk veel groter.

Meer info over het opzetten van deze marketingcampagnes vind je in de blogpost ‘Kan je bezoekers kopen voor jouw website?‘ terug!

Ik raad je aan om er eerst voor te zorgen dat je de nodige aandacht krijgt van de mensen, zodat deze in de eerste plaats doorklikken naar jouw website. Vanaf dat moment moet de content op jouw website ervoor zorgen dat bezoekers gaan kopen!

7 belangrijke items voor jouw verkooptekst

Kies voor een emotionele opener

Probeer hem of haar nieuwsgierig te maken door een opener te schrijven die inspeelt op emoties. Op die manier maak je de bezoeker nieuwsgierig en zal deze meer willen weten over jouw product of dienst.

Speel in op één van de volgende emoties: angst, liefde, nieuwsgierigheid, …

Voorbeeld: “De toekomst van televisie is begonnen.”

Apple TV

Apple TV

Geef duidelijk aan wat het probleem is

Na het schrijven van een gepaste opener, heb je normaal de aandacht van de bezoeker. Nu kan je op een simpele manier het probleem uitleggen en aangeven hoe je dit kan oplossen.

Leg de nadruk op het probleem maar probeer wel correct te blijven. Jouw bezoekers moeten het gevoel hebben dat er een connectie is tussen jullie twee.

Voorbeeld: “Geen compromissen

Volvo Cars

Volvo Cars

Beschrijf jouw product of dienst

Leg de nadruk op de kenmerken van jouw product of dienst. Maar schrijf geen doorlopende tekst want niemand gaat dit lezen!

Kies voor enkele kenmerken afgestemd op het profiel van de bezoeker en laat deze opvallen! Maak bijvoorbeeld gebruik van een korte bulletlist.

Denk vooral aan het volgende: mensen zijn niet op zoek naar de features van een bepaald product of bepaalde dienst, wat ze wel willen weten zijn de voordelen voor zichzelf!

Over het algemeen zijn er 6 emoties die tot actie leiden:

  • Liefde
  • Winst
  • Plicht
  • Trots
  • Genotzucht
  • Zelfbehoud

Coolblue

Coolblue

De garantie

Biedt jouw klanten een bepaalde garantie aan. Dit gaat jou zeker helpen om meer te verkopen.

Probeer te achterhalen wat ervoor kan zorgen dat bezoekers jouw product of dienst niet willen kopen. Eens je dit weet, kan je door een ijzersterke garantie aan te bieden alle twijfel bij de bezoeker wegnemen.

Voorbeeld: “Gratis verzending & retour

ZalandoZalando

Wees eerlijk tegenover jouw bezoekers

Geef in een duidelijk overzicht weer waarom de bezoeker voor jouw product of dienst moet kiezen. Wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. jouw concurrenten.

Vergeet natuurlijk niet te vermelden waarom JIJ uiteindelijk toch de beste keuze bent.

Iedereen op het internet zal altijd op zoek gaan naar alternatieven, naar bijvoorbeeld betere of goedkopere oplossingen.

Als jij op jouw website al duidelijk kunt aangeven wat jouw sterke punten zijn dan maak je vast en zeker een goede indruk op jouw potentiële klant.

Proximus vs Telenet

Proximus vs Telenet

Je mag het soms hard spelen

Geef ook duidelijk aan wat de bezoeker allemaal gaat missen wanneer deze toch niet voor jouw product of dienst kiest.

Maak gebruik van de emotie angst. De bezoeker moet het gevoel hebben dat hij of zij NU gebruik moet maken van deze kans!

Voorbeeld: “Nog 2 dagen, 5uur

Zalando LoungeZalando Lounge

Sluit sterk af

Vertel de potentiële koper tot in detail wat deze moet doen om jouw product of dienst  aan te kopen.

Zorg dus voor voldoende CTA’s die in het oog springen.

Voorbeeld: “Grijp deze laatste kans

Brianto

Brianto

Conclusie

Maak voldoende tijd vrij om een sterke verkooptekst te schrijven. Kies niet voor de standaardteksten die je ook overal op internet terugvindt. Probeer op te vallen. Dit zal alleen maar een positieve invloed hebben op jouw verkoopcijfers.

Hulp of extra tips nodig? Laat iets weten en ik help jou verder!