Google Posts, alweer een nieuwe manier van Google om content in de zoekresultaten van deze populaire zoekmachine te laten verschijnen. Op dit moment zit alles nog in een testfase maar de kans is groot dat ook jij binnenkort deze Google Posts ziet verschijnen!

Wat zijn die Google Posts?

Door gebruik te maken van Google Posts wil Google alle content op een slimme manier tonen aan de gebruiker op de zoekresultatenpagina.

Dit betekent dat blogposts, nieuwsberichten, … niet meer moeten worden geïndexeerd maar dat zij meteen worden toegevoegd aan de zoekresultaten! Bovendien worden deze ook nog eens groter en met meer visuals weergegeven.

Een mooie sprong voorwaarts voor alle bloggers onder ons!

Google Posts

De gevolgen

De gevolgen zullen ‘huge’ zijn! De SEO strategie van jouw bedrijf zal er helemaal anders gaan uitzien, zeker wanneer je vooral klanten wil aantrekken via lokale zoekopdrachten.

De zoekresultaten pagina gaat er ook helemaal anders uitzien!

De Google Posts zullen alleen verschijnen bij lokale ‘branded’ en ‘non-branded’ zoekopdrachten. Dit betekent dat wanneer mensen zoeken op de naam van jouw bedrijf of de producten die je verkoopt in combinatie met jouw locatie, Google ervoor zorgt dat deze posts getoond worden.

Branded zoekopdrachten

De zoekresultatenpagina van iemand die een ‘branded’ zoekopdracht heeft gedaan naar een bepaald bedrijf, zal vervolgens alleen maar resultaten van dat bedrijf weergeven.

Denk maar aan links, social mediakanalen, blogposts, events, … Websites zoals Yelp en TripAdvisor gaan door deze update veel minder aanwezig zijn op die eerste en meest bekeken zoekresultatenpagina’s van Google.

Branded zoekopdrachten

 

Non-branded zoekopdrachten

De zoekresultaten die je te zien krijgt wanneer je een ‘non-branded’ zoekopdracht uitvoert, zullen er ook helemaal anders uitzien. Ook hier krijgen de Google Posts een belangrijke rol toegekend van Google!

Non brandend zoekopdrachten

 

Zoals je ziet verschijnt de content van het bedrijf bovenaan en wordt alle andere content naar beneden geduwd.

Wat betekent dit nu voor jouw bedrijf?

Alle voordelen op een rij

De kleine ondernemingen gaan er op vooruit! Omdat Google veel rekening houdt met de locatie bij een zoekopdracht, krijgen kmo’s meer kans om het te winnen van grote ondernemingen.

Tip: schrijf als kleine onderneming veel content (van goeie kwaliteit natuurlijk) en publiceer deze op jouw website. Maak desnoods gebruik van een contentkalender zodat je wekelijks verplicht wordt om nieuwe content te schrijven. Download hier GRATIS mijn contentkalender.

Maak dus voldoende tijd vrij om content te schrijven en bespaar een hele hoop geld aan advertenties! Klinkt goed hé?

De Google Posts zullen naar alle waarschijnlijkheid ook zorgen voor meer conversies via Google Search. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een lokale zoekopdracht invoeren, meer intentie hebben om iets te kopen. En omdat je met deze Google Posts dus prominent in beeld komt, is de kans groter dat de keuze op jou gaat vallen.

Alle nadelen op een rij

Wanneer de lokale ondernemingen voordelen hebben, betekent dit echter ook dat niet-lokale ondernemingen die geen locatie vermelden op hun website veel minder relevant worden voor Google.

Deze zoekresultaten zullen dus veel lager getoond worden dan nu het geval is.

Er is echter maar één belangrijke les die je moet onthouden van deze blogpost: ‘Wie schrijft die blijft!!!!!!’. Start dus zo snel mogelijk met het schrijven van content en verzeker jezelf van een goede plaats op de zoekresultatenpagina van Google.