Je kan er niet naast kijken, overal zie je mensen starend naar hun smartphone rondlopen om zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Degene die niet mee zijn met de hype hebben hier een hekel aan, terwijl de mensen die de app wel hebben gedownload er vol voor gaan en met volle teugen genieten.

Niantic, de ontwikkelaars van de app hebben deze gelanceerd met 3 verschillende doeleinden:

  • Mensen meer laten bewegen
  • Mensen met andere ogen naar de omgeving laten kijken
  • Sociaal contact bevorderen

Over dat sociaal contact heb ik soms wel mijn twijfels. Maar als je onderstaand filmpje bekijkt dan zie je wel wat deze app teweeg kan brengen!

Deze mensen waren allemaal op deze plek te vinden om de zeldzame Vapereon Pokémon te vangen!

Persoonlijk denk ik dat dit game ook voor bedrijven of horecazaken interessant kan zijn! Lees daarom verder en ontdek hoe je de Pokémon jagers naar jouw bedrijf of zaak moet lokken.

Stap 1: Download de app

Als je een lokale bedrijfseigenaar bent en dit game nog niet hebt gedownload, dan raad ik je aan om dat onmiddellijk te doen!

De kans bestaat namelijk dat jouw bedrijf of zaak geregistreerd staat als Pokémon Gym of als Pokéstop.

Indien dit het geval is, heb je dus in één keer een hele grote hoop potentiële klanten bij! (Gelukzak)

Natuurlijk moet je ook een beetje moeite doen! Informeer je dus grondig over Pokémon GO en probeer in het Pokémon jargon te praten met deze mensen. Zij zullen dit appreciëren en bovendien positieve mond tot mond reclame voor jou maken.

Stap 2: Deel foto’s van Pokémon

Als jij laat zien welke Pokémon de jagers allemaal bij jou kunnen vangen, zal je snel de eerste bezoekers over de vloer krijgen. Natuurlijk zullen niet al deze mensen iets kopen bij jou maar toch mag je er zeker van zijn dat ook zij honger of dorst hebben van al dat wandelen 🙂

 

McDownloads Pokémon GO

Bovendien trek je zo ook nieuwe potentiële klanten aan die anders jouw bedrijf of zaak gewoon zouden voorbij lopen.

Laat je dus volledig gaan en maak enkele foto’s van de Pokémon die zich bevinden in jouw zaak en deel ze met trots op de sociale media.

Tip

Wees origineel! Maak een speciale Pokédrank of een Pokégerecht en geef alle Pokémon jagers een korting wanneer ze iets willen eten of drinken.

Stap 3: Trek Pokémon aan

Niantic Labs was natuurlijk slim genoeg om ook te denken aan een interessante marketingtechniek voor bedrijven.

In het spel bestaat er een item genaamd de ‘Lure Module’. Dit item trekt voor een half uur lang Pokémon aan naar Pokéstops. Dit item is (een beetje) uniek, in die zin dat je het enkel kan aankopen of vinden op speciale plaatsen.

Iedereen die in jouw buurt komt, kan zien dat de ‘Lure Module’ gebruikt wordt en zal er dus ook op afkomen.

Tip

Geef op voorhand aan via de sociale media dat er een half uur lang een heleboel Pokémon verzameld gaan zijn rond jouw bedrijf of zaak.

Zo kan je ervoor zorgen dat het op de rustige momenten wat drukker wordt of dat het op de drukke momenten NOG drukker wordt! Aan jou de keuze 🙂

Stap 4: Organiseer wedstrijden

Vraag aan mensen om leuke foto’s te maken van de Pokémon die ze willen vangen in combinatie met jouw producten. Laat hen deze foto’s delen op social media en beloon hen vervolgens met een soort van Pokékorting!

Stap 5: Een Pokémon GO dag

Organiseer een Pokémon GO dag en laat mensen bij elkaar komen op een plek om Pokémon te vangen. Als je dan ook nog eens het geluk hebt een uniek exemplaar in jouw buurt te hebben zitten, mag je gerust zijn dat hier veel volk op gaat afkomen.

Na het jagen gaan deze mensen ook dorst en honger hebben, ideaal om voor jouw deur een afterparty te organiseren.

Tip

Wanneer in de toekomst het ruilen in het game geactiveerd wordt, is dit echt een gouden kans voor bedrijven om veel mensen op één plaats samen te krijgen!

Wees niet dom en profiteer van deze hype!

Haters Pokémon

Doe niet hetzelfde als deze horecazaak. Je verliest enorm veel potentiële klanten door niet mee te doen met de hype.

Nog meer mogelijkheden volgen

Natuurlijk gaat het hier niet bij blijven. De ontwikkelaars zijn al aan het denken om samen met bedrijven gesponsorde locaties te realiseren, waar Pokémon jagers vervolgens unieke Pokémon en goodies kunnen vangen.

Natuurlijk mag dit alles niet uit de hand gaan lopen. Want wanneer de massa op één locatie te groot wordt, gaat er overlast ontstaan en gaan mensen afhaken. Het wordt dus moeilijk om een gezond evenwicht te vinden!

Tenslotte bestaat de kans ook dat je in de toekomst de kans krijgt om zelf een Pokéstop te creëren. Dat zou natuurlijk mooi zijn aangezien je op deze manier ook veel volk kunt aantrekken. Jammer genoeg is dit nog niet voor nu maar is het nog even wachten op de volgende updates van het game.

Ben je klaar om de beste te worden?

Ik hoop dat de app ondertussen geïnstalleerd is en dat je klaar bent om de strijd aan te gaan met de andere Pokémon jagers!

Om ervoor te zorgen dat jij zeker de beste wordt, geef ik jou nog enkele interessante links mee waar je tips en tricks kan vinden om voorsprong te nemen op de rest!

http://www.dutchcowboys.nl/gaming/7-tips-en-tricks-voor-pokemon-go
http://www.iculture.nl/gids/pokemon-go-gevorderden-gids-uitleg/
http://www.imore.com/Pokemon-go-tips-tricks-cheats

Veel succes Ash!