Online marketing diensten

De term online marketing is een verzamelnaam voor tal van diensten, acties, … die je kan toepassen om klanten aan te trekken. Ga niet te hard van start maar pas alles stap voor stap toe. Wanneer je alles in één keer wil toepassen, dan ga je ongetwijfeld met veel vragen of problemen zitten. Laat je dus begeleiden door een expert en je zal zien dat jouw online marketingstrategie het verschil maakt!

[siteorigin_widget class=”Sydney_Action”][/siteorigin_widget]

Online marketing is …

Strategieplan

Een strategieplan zal ons helpen om alles in kaart te brengen en een planning op korte en lange termijn op te maken.

  • – Doelen
  • – Doelpubliek (personas)
  • – Concurrentieanalyse
  • – Samen strategie bepalen

Tijdens de uitvoering van het strategieplan wordt er altijd rekening gehouden met het afgesproken budget. Het budget wordt verdeeld zodat alle vooropgestelde doelen behaald kunnen worden.

Rapporteren

De planning die wordt uitgewerkt tijdens het strategieplan zal vooral de acties op korte termijn beschrijven zonder de doelen vooropgesteld op lange termijn uit het oog te verliezen.

Maandelijks ontvang je een statusrapport waarin je alle statistieken kan terugvinden van de afgelopen maand. Op basis van deze statistieken wordt het strategieplan vervolgens snel en eenvoudig aangepast.

Social media (re)marketing

Dankzij social media marketing kan je op een relatief gemakkelijke manier veel (lees: heel veel) mensen bereiken.

Facebook, Twitter, LinkedIn, … al deze platformen maken het mogelijk om interessante advertenties te tonen.

Je kan zelfs nog verder gaan en mensen advertenties op maat tonen die jouw website in het verleden hebben bezocht.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is niet dood! Wek de interesse op van mensen of overtuig mensen van jouw product of dienst via e-mailmarketing.

Start met het verzamelen van leads door opvallende (en interessante) lead magnets te ontwikkelen.

Wanneer je e-mailadressen van bezoekers kunt verzamelen, kan je via e-mailmarketing van deze leads klanten maken.

Voor het versturen van e-mails via verschillende campagnes maak ik gebruik van MailChimp. Dit is het meest complete platform dat je gratis of tegen een lage prijs kan gebruiken.

SEO Copywriting

Het schrijven van interessante content voor jouw website is niet gemakkelijk. Maak het dus niet te moeilijk en wees to the point.

Het design van jouw website moet ervoor zorgen dat bezoekers niet direct wegklikken terwijl de inhoud bezoekers moet overtuigen om met jou in zee te gaan. Denk eraan mensen praten graag met mensen!

Bloggen

Door wekelijks een interessante blogpost te schrijven, bereik je niet alleen veel nieuwe mensen. Je zal ook de trouwe bezoekers van jouw website blijven boeien.

AdWords advertising

Met behulp van advertenties op Google of het Display Netwerk van Google kan je héél gemakkelijk mensen bereiken die op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Toon advertenties aan mensen die de juiste zoekwoorden ingeven of die aan het surfen zijn op websites die te maken hebben met jouw product of dienst.

Dit is de beste en snelste manier om op korte termijn meer klanten te verzamelen.

WordPress websites

Naast het online marketingverhaal ontwikkel ik ook kleine tot middelgrote websites via WordPress. Dankzij dit CMS-systeem kan je als gebruiker gemakkelijk je eigen website beheren.

Google Tag Manager

Met de hulp van een tag managementsysteem zoals Google Tag Manager kan je op een simpele manier als marketeer extra’s toevoegen aan jouw website.

Laat mij de implementatie en opzet van Google Tag Manager doen zodat jij deze tool op een effectieve manier kunt gebruiken om analyses te maken en nieuwe marketingcampagnes op te zetten.

Bovendien is het gebruik van Google Tag Manager gratis!

Opleidingen

Volg één van de volgende opleidingen en krijg handige tips, praktische voorbeelden en handleidingen die jou op weg helpen om de nodige zaken op te zetten of aan te passen.

– Universal Analytics (UA)

– Google Tag Manager (GTM)

– Zoekmachine optimalisatie (SEO)

[siteorigin_widget class=”Sydney_Action”][/siteorigin_widget]