Jarenlang vroeg de gehele wereldbevolking naar een ‘vind ik niet leuk’ knop. Vrijdag 9 oktober was het dan zover, Facebook had groot nieuws voor deze mensen.

6 nieuwe emoties die mensen kunnen gebruiken om te reageren op een status, foto of video. Op die manier kunnen mensen op een meer ‘sympathieke’ manier reageren op posts die op Facebook verschijnen.

Wat is er nieuw?

Er werd geen extra ‘vind ik niet leuk’ knop toegevoegd maar er werd een hele resem aan emoticons toegevoegd. Goed en slecht nieuws dus voor alle Facebook gebruikers die meer mogelijkheden wouden. 

Facebook wil zo via diverse manieren mensen de mogelijkheid geven om hun emoties weer te geven als reactie op een status, foto of video. 

De vraag naar een ‘vind ik niet leuk’ knop is er nog steeds maar Facebook wil niet aan deze vraag toegeven omdat ze schrik hebben dat zo een knop tot veel negatieve reacties gaat leiden en zelfs kan zorgen voor pesterijen.

Dit zijn de nieuwe mogelijkheden

Naast de ‘like’ knop werden er nog 6 mogelijkheden toegevoegd.

Facebook Emoticons

Like

De ’like’ knop is niet veranderd. Klik op deze knop wanneer je een status, foto of video gewoon leuk vindt.

Love

Wanneer je een post meer dan leuk vindt, kan je dit laten zien door op de ‘love’ knop te klikken!

Wanneer iemand dus je post ‘loved’ in plaats van ‘liked’ betekent dit dan dat deze persoon wel meer in jou ziet? Spannend voor de Facebook gebruikers…

Haha

Dit is een mooie emoticon met een uitgesproken gezicht dat lacht. Deze optie is een mooie toevoeging aan het Facebook gamma van emoties.

Deze emoticon wordt ook bewust ver van de ‘negatieve’ emoties getoond omdat de Facebook gebruiker zich zo niet kan vergissen wanneer iemand triestig nieuws te melden heeft op Facebook.

Yay

De ‘yay’ knop – ongeveer gelijk aan de ‘like’ en ‘love’ knop – is een manier om je blijheid te tonen.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand een succesvolle sollicitatie achter de rug heeft, goede examenresultaten of zijn of haar rijbewijs heeft behaald.

Wow

De ‘wow’ reactie is voor de mensen die verrast zijn of met open mond naar bijvoorbeeld een prestatie of status kijken.

Sad

Dit is een emoticon die weent via een kleine animatie. Via de ‘sad’ emoticon kan je op deze manier simpel je deelneming betuigen zonder een uitgebreide tekst te schrijven. Dit is een emoticon die naar verwachting veel gebruikt gaat worden.

Angry

Dichter dan dit is Facebook niet gekomen bij een ‘vind ik niet leuk’ knop. Het is dus de ideale knop om je ongenoegen met iets uit te drukken.

Met deze knop hoopt Facebook alle mensen tevreden te stellen die vroegen naar een ‘vind ik niet leuk’ knop.

Wanneer kan je deze nieuwe knoppen gebruiken?

De nieuwe emoticons worden op dit moment getest in Ierland en Spanje via de Facebook website, iOS app en Android app. Wanneer alles goed verloopt zullen snel andere landen ook gebruik kunnen maken van deze nieuwe manier van liken.

Nog even geduld dus!