Heb je als marketeer de tijd om op vakantie gaan? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk JA!

Wanneer je echt bezig bent met je vak dan ben je dag in dag uit actief aanwezig op social media, elke dag opnieuw schrijf je nieuwe content voor de website, je bereidt blogposts voor, … Gewoon teveel om op te noemen.

Een vakantie van 3 weken past dan ook niet echt in dit drukke werkschema. Maar gelukkig bestaan er tools die jou helpen om deze periode te overbruggen zodat ook jij ten volle kunt genieten van jouw vakantie.

Maak gebruik van Buffer

Met Buffer kan je op een snelle en eenvoudige manier Facebook posts en Tweets plannen via eender welke browser of mobiel apparaat.

Op die manier kan je alle interessante items die je leest gedurende de dag opslaan en inplannen om op een later tijdstip de wereld in te sturen.

Tip: deel geen 5 Facebook posts tegelijk met jouw volgers maar verdeel deze over verschillende tijdstippen gedurende de dag! Met de Buffer tool is dit een fluitje van een cent.

Wat is er allemaal mogelijk met Buffer?

Met de gratis versie van Buffer kan je

 • 10 posts/tweets per dag inplannen
 • gebruik maken van Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn
 • afbeeldingen aanmaken of bewerken
 • video’s en GIF’s uploaden
 • gebruik maken van de timing tool
 • links inkorten en tracken

Trouwens, je bent niet verplicht om nieuwe social media updates steeds in te plannen, je kan ook kiezen om onmiddellijk iets te delen!

Met de gratis-versie van Buffer kan je dus al een heel aantal acties uitvoeren. Zo is de timing tool wel handig om te ontdekken wat de beste tijdstippen zijn om iets te delen met je vrienden of volgers op social media.

Timing tool Buffer

Zo zie je bijvoorbeeld hier dat 9u20 en 19u50 de beste tijdstippen zijn om veel mensen te bereiken in België.

Wil je hier echter nog verder in gaan, dan kan je gebruik maken van Audiense. Een betalende tool die je nog meer inzichten gaat geven over de verschillende tijdstippen dat mensen actief zijn op social media.

Hoe Buffer gebruiken tijdens je vakantie?

Wanneer je met vakantie gaat als marketeer, start alles met een goede voorbereiding. In principe is het héél simpel en moet je gewoon de volgende stappen volgen:

 • Schrijf enkele interessante blogposts
 • Voeg deze toe aan het CMS-systeem van je website
 • Zorg dat de blogposts online staan vanaf een bepaalde datum (heb je die mogelijkheid niet, zet de blogposts dan onmiddellijk online)
 • Ga naar de Buffer tool
 • Geef de link in van je blogpost en schrijf een korte inleidende tekst

Buffer content

 • Geef een datum en tijdstip in wanneer je de post wil delen

Buffer plannen

Opslaan en klaar, meer is het niet! Maak gebruik van deze tool zodat ook jij van je vakantie kunt genieten.

Natuurlijk bestaan er ook andere tools die gelijkaardige functies aanbieden als Buffer. Maar voor mij persoonlijk is Buffer de best werkende tool van dit moment.

Ga naar de website van Buffer, installeer deze tool en het plannen kan beginnen.

Veel succes en een goede vakantie gewenst!