Google gaat over enkele maanden nog meer de focus leggen op de mobiele zoekresultaten. Google wil namelijk de zoekresultaten op mobiel lostrekken van deze op desktop, waardoor deze dus van elkaar gaan verschillen.

Ook wanneer je exact dezelfde termen gebruikt, kan het goed zijn dat de zoekresultaten er totaal verschillend uitzien.

Hoog scoren in Google

De 2 zoekresultaten gaan apart naast elkaar bestaan. Mobiele websites gaan apart geïndexeerd worden waardoor het dus noodzaak is om over een responsive website te beschikken.

Mobiele gebruikers krijgen bovendien betere en snellere resultaten dan desktopgebruikers. Wanneer je op pad bent en je zoekt naar een specifiek product of winkel, dan wil je natuurlijk ook dat de zoekresultaten die je te zien krijgt via Google relevant zijn voor jou.

Op basis van locatie gaat Google jou kunnen helpen om de dichtsbijzijnde winkel voor jou te vinden. Wanneer  de website van de winkel echter niet responsive is, gaat Google deze website niet ‘nuttig’ vinden en deze dus niet tonen in de zoekresultaten. Héél vervelend voor jou als potentiële klant!

Mobile first

Is jouw website dus nog niet responsive? Maak er dan snel werk van. Dit is niet de eerste maatregel die Google neemt om websites geoptimaliseerd voor mobiel te belonen.

Test jouw eigen website via de volgende link. Je kan via deze tool snel zien of jouw website wel of niet voldoet aan de eisen van Google.

Om het simpel te verwoorden: toont jouw website op mobiel gelijkenissen met de linkse image? Dan is dit niet goed! De inhoud van de website is onleesbaar en het is héél moeilijk om te navigeren op dit soort van websites omdat de knoppen te klein zijn op dit type van scherm.

De rechtse image geeft duidelijk weer hoe een website op mobiel er wel moet uitzien. De content is duidelijk leesbaar en de website is bovendien gebruiksvriendelijk voor ieder formaat van scherm.

Mobiele zoekresultaten

Nog meer vragen hierover? Neem contact met mij op en ik help jou op weg.