Ben jij de trotse eigenaar van een website maar scoort deze niet goed in Google? Doe er dan iets aan dankzij deze tips! Er zijn 1001 dingen die je kan doen om een website hoger te laten scoren in Google. Start echter met deze 11 tips en kijk welk resultaat dit op korte termijn voor jouw website oplevert!

11 tips voor een hogere score in Google

Tip 1: HTML-sitemap

Maak een HTML-sitemap aan. Deze sitemaps zorgen ervoor dat Google jouw website beter begrijpt waardoor deze dus ook hoger kan scoren in Google.

Hoe je een HTML sitemap moet aanmaken? Leer je hier: HTML-sitemap aanmaken.

Tip 2: Robots.txt file

Voeg een Robots.txt file toe aan de website. Deze file leert zoekmachines hoe ze jouw website mogen crawlen en dus ook indexeren!

Maak op de volgende manier een robots.txt file aan: Robots.txt file aanmaken.

Tip 3: Afbeeldingen

Voorzie een ‘alt’ tekst bij alle afbeeldingen. In deze ‘alt’ tekst moet je een beschrijving geven van de afbeelding. Op die manier worden de afbeeldingen ook gevonden via Google en krijg je dus meer bezoekers over de vloer.

Tip 4: Titel van jouw pagina

Kijk de ‘Title’ tags van elke pagina na, deze tag zou al enkele belangrijke keywords moeten bevatten die ook terugkomen op de pagina. Deze keywords zorgen ervoor dat jouw website hoog scoort in Google!

Tip 5: Structuur van de content

Zorg op elke pagina voor slechts één H1 titel waar ook al een belangrijk keyword in verwerkt zit. In de eerste alinea onder de H1 moet je vervolgens een korte uitleg geven over dit belangrijke keyword. 

Voeg in de tekst altijd keywords toe waarvan je denkt dat mensen deze gebruiken om te zoeken in Google. Maar overdrijf niet met het gebruik van keywords (te veel is teveel). Google zal jouw website lager plaatsen wanneer je teveel keywords gebruikt.

Tip 6: Metatekst

Vul de metatekst van elke pagina of elk nieuwsbericht in, dit zorgt niet voor een hogere ranking in Google maar dit zorgt er wel voor dat de zoekresultaten netjes worden getoond in Google. Een goede metatekst zal voor meer kliks naar jouw website zorgen!

Metatekst

Tip 7: URL-structuur

Het is belangrijk dat de url-structuur van de website logisch in mekaar steekt. Gebruik geen ‘gekke’ tekens in de url’s van bepaalde pagina’s. Idealiter bevatten de url’s ook al bepaalde belangrijke keywords.

Tip 8: Externe links

Het is ook altijd goed om te linken naar andere websites die wel goed scoren in Google, natuurlijk moet de link wel nut hebben en moet deze dus zeker relevant zijn voor jouw doelgroep!

Tip 9: Interne links

Het gebruik van interne links wordt ook aangeraden. Google krijgt hiermee een goed idee van de paginastructuur en zal dus snel zien welke pagina’s op jouw website het belangrijkste zijn.

Tip 10: Locatie

Toon jouw locatie op de website. Mensen zoeken vaak naar producten of diensten bij hun in de buurt. Wanneer je dus nergens op de website jouw locatie hebt staan, kan Google ook niet weten waar jouw bedrijf of zaak gevestigd is.

Maak gebruik van Google My Business (https://www.google.com/business/) om de locatie van jouw bedrijf weer te geven in de zoekresultaten van Google.

Op mobiel zal dit een enorm verschil maken. Mensen die onderweg zijn en mobiel surfen zullen jouw website zeker zien verschijnen wanneer ze in jouw omgeving op zoek zijn naar één van jouw producten of diensten.

 

Google My Business

Tip 11: FAQ

Stellen bezoekers vragen over jouw producten of diensten na het bezoeken van jouw website of het lezen van een blogpost? Voeg de antwoorden op deze vragen dan toe aan je webpagina’s.

Op deze vragen gaan mensen ook zoeken in Google en dus kan je maar beter de antwoorden op deze vragen ook vermelden op jouw website.

Extra tip: Tijd en energie

Alles start natuurlijk met tijd en energie. Vernieuw wekelijks de content op jouw website. Post interessante nieuwsberichten of blogposts en je zal ook via deze berichten bezoekers aantrekken naar jouw website.

Maak gebruik van Google Search Console en ontdek via welke zoekwoorden bezoekers op jouw website terechtkomen. Vervolgens kan je ook starten met het gebruik van de relevante zoekwoorden zodat jouw bereik alleen maar groter wordt!

Iedereen kan dit doen!

Denk niet dat je dit niet zelf kan, belangrijkste is om veel en goed te schrijven. Laat je ondersteunen door een expert maar tracht ook zelf zoveel mogelijk te doen. Enkel dan kan je het gewenste resultaat bereiken.

Wil je graag meer info over dit onderwerp! Twijfel niet en contacteer mij.